Skocz do zawartości

TS3AudioBot Control Panel


elipeF
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...
  • Global Administrator

Ważna informacja dla użytkowników. W niektórych przypadkach mimo aktualizacji docker nie uruchamiał najnowszej pobranej wersji zmieniłem sposób aktualizacji. Dzięki za znalezienie błędu @WebX

 

Jednocześnie wyszła aktualizacja: 

 

$ cd abdash
$ docker-compose pull
$ docker-compose up --force-recreate --build -d
$ docker image prune -f

@Użytkownik

  • Lubię to! 1
  • Kocham To! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Global Administrator
Godzinę temu, Angel. napisał:

To przyczepię się do jednej rzeczy, mianowicie do precyzyjnego nazywania w tej aktywności, bo skoro z prawej masz "aktywne" to z lewej powinno być "nieaktywne" albo "online" "offline", aby zachować spójność 😉 

 

W sumie masz rację. Poprawione 🙂

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Global Administrator

 Większa aktualizacja.

 

- Od teraz panel korzysta z yt-dl zainstalowanego lokalnie na maszynie 

- Od teraz aplikacja korzysta z 1 portu, wszystkie zapytania do api są teraz do URL/api a nie URL:8081 co ułatwi uruchomienie panelu na dowolnym porcie

 

Aktualizacja: 

 

$ cd abdash
$ docker-compose down
$ rm docker-compose.yml
$ wget https://gist.githubusercontent.com/elipeF/b54b70c36c023e76ccc14c060b0f680c/raw/4ca8561c3eca881397aed1e772fdb60f661e5f94/docker-compose.yml
!Ważne: Edytuj docker-compose i zmień JWT_SECRET
$ docker-compose pull
$ docker-compose up -d

@Użytkownik

  • Lubię to! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Global Administrator
2 godziny temu, Glupikocz napisał:
[email protected]:/home/abdash# docker-compose up -d
-bash: docker-compose: nie znaleziono polecenia
 
Coś mnie nie działa

Jeśli masz zainstalowanego dockera. Wystarczy, że doinstalujesz sobie docker-compose. 

 

apt install docker-compose

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Okej działa a jaki jest defultowy login i hasło?

 

Edit. Przepraszam ja coś źle zmieniłem i nie wyświetliło mi się już działa 😛

 

Edit2. Mam jeszcze pytanie a czy bot zostanie rozwinięty o opcje np. Włączaniu danej komendy przy wejściu lub np. ustawienia od wejścia bot commandera?

 

Edit3. Jeśli dodam do bots w configu onconnect = "!xecute (!bot commander on) (!play https://stream.open.fm/2) (!vol 30)" bot automatycznie usuwa tą linię 😛

 

Edit4. Mam problem z dodaniem uprawnień jak widać

Cytat

<08:44:49> "Glupikocz": !bot commander on
<08:44:49> "Witamy na GLUPIKOCZ.FUN": Błąd: Nie możesz użyć komendy "bot commander on". Nie posiadasz do niej uprawnień! (cmd.bot.commander.on)

a w configu mam

Cytat

 

[[rule.rule]]
  useruid = [ 308, ] <- Tu jest grupa admina
  groupid = [ "tu_moje_UID", ]
  "+" = "*"
  - = [ ]

  [[rule.rule]]
  useruid = [ 259, ] <- Tu jest grupa użytkownika
  groupid = [ "tu_moje_UID", ]

 

 

Edytowane przez Glupikocz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

🍪 Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.