Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Po zainstalowaniu tzn. robiłem wszystko zgodnie z instrukcją i jestem na podpunkcie logujemy się i tutaj pojawia się problem ponieważ wyskakuje mi takie coś a vps wpisując /phpmyadmin przenosi mnie na niego a panel mi nie działa ktoś wie moze o co chodzi?

image.png.772775e395d14db83227880537aad21c.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wpisujesz nieprawidłowy adres, fizycznie pod tym adresem nie ma plików

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, filip123h napisał:

Pliki są w katalogu /var/www/html/index.php 

Index.php to chyba nie katalog 😂

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zakładając, że masz podstawową konfigurację swojego serwera apache, dla takiego działania jaki chyba chcesz, żeby był, wszystkie pliki powinny być w katalogu "/var/www/html", Ty albo źle rozumiesz i podajesz również "index.php", albo stworzyłeś katalog o tej nazwie, w którym trzymasz wszystkie pliki, a jest to troszeczkę problematyczne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ehh... zle napisałem pliki znajdują się w katalogach "/var/www/html" przez przypadek dopisałem ten index.php, tak mam podstawową konfiguracje serwera i jest to apache.

  • Kocham To! 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Masz włączoną obsługę pliku htaccess?

(musisz dodać kilka linijek w jednym z plików apache)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

pewnie nie włączyłeś modułu rewrite w apache

komenda która służy do tego: a2enmod rewire

potem zrestartuj apache to będzie działać

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@xares A wiec przed skonfigurowanie połączenia z baza mam normalny błąd lecz jak już zrobię wszystko to już nic nie działa.
LowfceO.png
5tKAfJK.png

Edytowane przez filip123h

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

musisz edytować plik apache2.conf w katalogu /etc/apache2

potem na prawie samym dole będzie odnośnik do katalogu /var/www i tam musisz zmienić AllowOverride None na AllowOverride All

 

A jeśli chodzi o tą bazę danych musisz mieć ustawione drivers na mysqli w pliku database.php

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...