Skocz do zawartości

[Problem] 6bot


R O S J A
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od wczoraj borykam się z problemem nie wchodzących botów na TS-a.

2019-11-09 15:04:36.6435| INFO|Core.InitializeCore 
2019-11-09 15:04:36.6720| INFO|Core.InitializeCore    .d8888b.  888888b.            888    
2019-11-09 15:04:36.6720| INFO|Core.InitializeCore   d88P  Y88b 888  '88b           888    
2019-11-09 15:04:36.6720| INFO|Core.InitializeCore   888        888  .88P           888    
2019-11-09 15:04:36.6736| INFO|Core.InitializeCore   888d888b.  8888888K.   .d88b.  888888 
2019-11-09 15:04:36.6736| INFO|Core.InitializeCore   888P 'Y88b 888  'Y88b d88''88b 888    
2019-11-09 15:04:36.6736| INFO|Core.InitializeCore   888    888 888    888 888  888 888    
2019-11-09 15:04:36.6736| INFO|Core.InitializeCore   Y88b  d88P 888   d88P Y88..88P Y88b.  
2019-11-09 15:04:36.6736| INFO|Core.InitializeCore    'Y8888P'  8888888P'   'Y88P'   'Y888 
2019-11-09 15:04:36.6736| INFO|Core.InitializeCore 
2019-11-09 15:04:36.6736| INFO|Core.InitializeCore ? Startowanie aplikacji 6Bot
2019-11-09 15:04:36.6736| INFO|Core.InitializeCore ? Data i czas: Saturday, 09 November 2019 15:04:36
2019-11-09 15:04:36.7469| INFO|Core.InitializeCore ? Platforma: Ubuntu 16.04 (64bit)
2019-11-09 15:04:36.7469| INFO|Core.InitializeCore ? ?rodowisko wykonawcze: Mono (6.4.0.198 (tarball Tue Sep 24 01:20:30 UTC 2019))
2019-11-09 15:04:36.7521| INFO|Core.InitializeCore ? Biblioteka opus: libopus 1.3.1 (x64)
2019-11-09 15:04:36.7521| INFO|Core.InitializeCore ? Inicjowanie modu??w...
2019-11-09 15:04:37.0940| INFO|Core.InitializeCore ? Gotowe!
2019-11-09 15:04:37.0994| INFO|Bot.InitializeBot ? ??czenie 6Bota...
2019-11-09 15:04:37.3035| WARN|Ts3FullClient.NetworkLoop Got undefined init error: 167903232
2019-11-09 15:04:37.3099|DEBUG|Ts3Full.TsFullClient_OnDisconnected Roz??czono 6Bota. Pow?d: LeftServer
2019-11-09 15:04:37.3099| INFO|Bot.Dispose ? Roz??czanie 6Bota.
2019-11-09 15:04:37.3145| WARN|Bot.LoggedUpdateBotStatus Internal error (me==null)
2019-11-09 15:04:39.2816| INFO|Bot.InitializeBot ? ??czenie 6Bota...
2019-11-09 15:04:39.3651| WARN|Ts3FullClient.NetworkLoop Got undefined init error: 167903232
2019-11-09 15:04:39.3661|DEBUG|Ts3Full.TsFullClient_OnDisconnected Roz??czono 6Bota. Pow?d: LeftServer
2019-11-09 15:04:39.3661| INFO|Bot.Dispose ? Roz??czanie 6Bota.
2019-11-09 15:04:39.3661| WARN|Bot.LoggedUpdateBotStatus Internal error (me==null)
2019-11-09 15:04:41.3380| INFO|Bot.InitializeBot ? ??czenie 6Bota...
2019-11-09 15:04:41.3979| WARN|Ts3FullClient.NetworkLoop Got undefined init error: 167903232
2019-11-09 15:04:41.3979|DEBUG|Ts3Full.TsFullClient_OnDisconnected Roz??czono 6Bota. Pow?d: LeftServer
2019-11-09 15:04:41.3979| INFO|Bot.Dispose ? Roz??czanie 6Bota.
2019-11-09 15:04:41.3979| WARN|Bot.LoggedUpdateBotStatus Internal error (me==null)
2019-11-09 15:04:43.3715| INFO|Bot.InitializeBot ? ??czenie 6Bota...
2019-11-09 15:04:43.4344| WARN|Ts3FullClient.NetworkLoop Got undefined init error: 167903232
2019-11-09 15:04:43.4344|DEBUG|Ts3Full.TsFullClient_OnDisconnected Roz??czono 6Bota. Pow?d: LeftServer
2019-11-09 15:04:43.4344| INFO|Bot.Dispose ? Roz??czanie 6Bota.
2019-11-09 15:04:43.4344| WARN|Bot.LoggedUpdateBotStatus Internal error (me==null)
2019-11-09 15:04:45.4080| INFO|Bot.InitializeBot ? ??czenie 6Bota...
2019-11-09 15:04:45.4666| WARN|Ts3FullClient.NetworkLoop Got undefined init error: 167903232
2019-11-09 15:04:45.4666|DEBUG|Ts3Full.TsFullClient_OnDisconnected Roz??czono 6Bota. Pow?d: LeftServer
2019-11-09 15:04:45.4666| INFO|Bot.Dispose ? Roz??czanie 6Bota.

Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

8 minut temu, Cooqie napisał:

Ja dodałem anty flood na range bota oraz range kanałową domyślną, zresetowałem i działa 

 

kolega ma najnowszą wersję serwera (3.0.10) i dlatego boty jemu nie wchodzą,

i trzeba niestety czekać dopóki teamspeak nie wprowadzi poprawki z tym.

 

wersje które nie są w stanie wejść na serwer:

3.3.2

3.5.0

5.0.0 beta9

i nawet te wykrzaczone: 3.?.?

Edytowane przez Ait
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Ait napisał:

 

kolega ma najnowszą wersję serwera (3.0.10) i dlatego boty jemu nie wchodzą,

i trzeba niestety czekać dopóki teamspeak nie wprowadzi poprawki z tym.

 

wersje które nie są w stanie wejść na serwer:

3.3.2

3.5.0

5.0.0 beta9

i nawet te wykrzaczone: 3.?.?

Nie piszcie czegoś, czego nie jesteście pewni, bo potem ludzie wierzą w te głupoty. Był to problem związany z aplikacją TS3AudioBot (nie z wersją serwera 3.10.0 😆), ale został już dawno naprawiony.

Edytowane przez Fluezd
  • Lubię to! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

19 godzin temu, Fluezd napisał:

Nie piszcie czegoś, czego nie jesteście pewni, bo potem ludzie wierzą w te głupoty. Był to problem związany z aplikacją TS3AudioBot (nie z wersją serwera 3.10.0 😆), ale został już dawno naprawiony.

został dawno naprawiony https://github.com/Splamy/TS3AudioBot/commit/946f9af334d31b211fa26106c0b3b074f7345df3#diff-ed81cac12dde02ad1efa80674a8ef260 wystarczy w source kodzie zmienić parę rzeczy. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powiem tak sam projekt Panelu i audio bota do niego uważam za zamknięty co do tego bota nie mam pojęcia jak to naprawić trochę nad tym posiedziałem ale ja jestem zielony jeśli chodzi o C w jakiejkolwiek postaci więc jeśli ktoś by chciał i potrafił by naprawić to w starej wersji tego bota to jestem wstanie dać mu kod źródłowy i niech się tym pobawi a ja bym to dał do update ale nic nie zamierzam więcej robić w tym projekcie ponieważ sam splamy już tworzy panel do tych botów co prawda jeszcze raczkuje sam panel jeśli chodzi o funkcjonalność ale z tego co widziałem to fajnie mu to idzie i liczę że w niedługim czasie będzie dało się bardzo fajnie zarządzać tymi botami i z tond też powód zamknięcia tego projektu ponieważ nawet jeżeli bym zrobił nowy panel pod nowe boty to i tak w niedługim czasie pewnie autor tych cudownych botów by zrobił panel i wtedy ten panel będzie już nie przydatny tak jak i większość innych tego typu projektów. Zamieszczę tu tylko ss panelu rozwijanego przez autora dla zaciekawionych

 

mhltugL8j4.png

  • Kocham To! 1
  • Luźna robota. 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Podbijam temat, jeśli ma ktoś chwilkę, którą może poświęcić to będę wdzięczny ;D

 

Przy wersji serwera 3.9.1 boty normalnie wchodzą, natomiast po aktualizacji np. 3.10 i wyżej dzieje się powyższy błąd. Myślałem, że chodzi tu o wersję klienta (Myślałem, że wina leży w pliku https://api.xman8830.ovh/ts3version.json, ale dodałem wersję klienta 3.5.5 i niestety dalej nie wchodzi). Ktoś może ma pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Edytowane przez VMAJSTER
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W dniu 7.11.2020 o 05:10, Qmis napisał:

Tak trzeba w soruse codzie zmienić parę linijek, ale nie jest już wspierany z tego, co @xman8830 mówił.

kurde, szkoda, że jestem zielony w środowisku dotneta, próbowałem przekompilować bota  'możliwie najnowszego, ze starym układem plików' + zmienić w core linijkę odpowiadającą za wersję bota, ale niestety miałem problemy albo z przekompilowaniem tego, albo bot nie chciał startować. No nic, na razie zostaje ze starą wersją serwera ts, wygodnie korzysta mi się z tego panelu, zwłaszcza, że dodałem kilka swoich malutkich tweaków.

Może znajdzie się ktoś mądrzejszy, który ma z tym styczność na co dzień i poświęcił by chwilę na malutkie zmiany i kompilację bota.

 

W każdym razie dzięki za odpowiedź! .🖐

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

🍪 Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.